ГоловнаПолітика

Арахамія: 5% учасників акцій проти капітуляції отримують гроші

Арахамія розповів, що його "знайомим атошникам пропонували по тисячі гривень за участь у мітингу" 

Арахамія: 5% учасників акцій проти капітуляції отримують гроші
Фото: Макс Левин

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що деякі учасники акцій проти узгодження "формули Штайнмаєра" отримують гроші за участь у мітингах.

Про це він заявив у інтерв'ю LB.ua.

"Я впевнений, що невеликій частині людей оплачують участь в акціях, але реальних протестувальників набагато більше. 95% вийшли на Майдан з ідеологічних міркувань, але це не означає, що немає 5%, які отримують гроші. Може бути, росіяни платять, може - Петро Олексійович або хтось ще", - сказав Арахамія.

Голова фракції розповів, що його "знайомим атошникам пропонували по тисячі гривень за участь у мітингу".

Нагадаємо, 1 жовтня українська делегація Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі погодила "формулу Штайнмаєра" в Мінську. Президент Володимир Зеленський пояснив положення "формули Штайнмаєра" і пообіцяв, що Україна ніколи не погодиться проводити вибори, якщо на Донбасі будуть "будь-які війська".

Проти реалізації "формули Штайнмаєра" виступила низка українських політсил, кілька облрад, а бойовики "ДНР" і "ЛНР" почали висувати Україні умови для місцевих виборів.

Водночас Франція, Німеччина і Велика Британія привітали підписання "формули Штайнмаєра" і визнали це прогресом на шляху до врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

У низці українських міст пройшли акції протесту проти узгодження "формули Штайнмаєра".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram