ГоловнаПолітика

Лукаш викликали на допит в Генпрокуратуру

Допит призначено на 17 жовтня.

Лукаш викликали на допит в Генпрокуратуру
Елена Лукаш
Фото: Макс Левин

Колишнього міністра юстиції України часів Януковича Олену Лукаш викликали на допит до Генеральної прокуратури України на 17 жовтня. Скан-копію повістки Лукаш виклала на своїй сторінці у facebook.

У повістці зазначено, що ексміністра викликають до старшого слідчого з особливо важливих справ Генпрокуратури Юрія Кривобока "для проведення слідчих і процесуальних дій, а саме повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри та допиту як підозрюваної" в рамках розслідування кримінального провадження №42014000000000409.

Лукаш написала, що прийде на допит.

"Відчуваючи непереборне бажання допомогти ГПУ та її новому керівництву, повідомляю, що з'являтися і говорити буду навіть частіше, ніж вам би хотілося, нікуди не їду, до суду за санкціями ходити не треба, сама все відкрию, до всього готова, завжди на зв'язку, на слідчі дії можна викликати щодо будь-яких контактів. Навіть тут у коментарях", - написала Лукаш.

Нагадаємо, Олена Лукаш у 2013-2014 роках обіймала посаду міністра юстиції в уряді Миколи Азарова. 27 лютого 2014 року після перемоги Євромайдану вона була відправлена у відставку і зникла з публічного простору. Лукаш затримали у листопаді 2015 року і пред'явили підозру в розтраті 2,5 млн грн.

За версією слідства, Лукаш, працюючи міністром юстиції, за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ "Європейська правова група" і фізичними особами-підприємцями, протягом серпня 2013 року - січня 2014 року заволоділа держкоштами на суму 2,523 млн гривень, провівши фіктивні тендери в рамках загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства ЄС.

Станом на лютий 2018 року, кримінальне провадження було призупинено.

Тоді ж Лукаш виключили із санкційного списку Євросоюзу, в якому вона перебувала з березня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram