ГоловнаПолітика

Зеленський підписав закон про стимулювання інвестиційної діяльності

Закон скасовує пайовий внесок під час будівництва з 2021 року.

Зеленський підписав закон про стимулювання інвестиційної діяльності
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні" № 132-IX, прийнятий Верховною Радою 20 вересня 2019 року.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

"Закон має на меті покращення інвестиційного клімату в нашій країні за окремими напрямами, обраним в результаті комплексної оцінки відповідності законодавства України кращим світовим практикам, описаним Групою Світового банку в методології рейтингу Doing Business", - йдеться в повідомленні.

Документ вносить зміни в низку законодавчих актів, які містять застаріле та неефективне регулювання.

Основні положення законопроєкту передбачають серед іншого відповідальність осіб із зацікавленістю і посадових осіб акціонерного товариства за збитки, завдані угодою з зацікавленістю, що укладена на неринкових умовах, згода на вчинення якої було надано мажоритарним акціонером або призначеними ним особами.

Також закон передбачає розширення переліку операцій, які вважаються угодами з зацікавленістю.

Одним з положень цього закону є скасування обов'язкової сплати пайового внеску у розвиток інфраструктури населеного пункту в розмірі 4% від вартості житлового будівництва і 10% від вартості нежитлової забудови. Ця норма набуде чинності з 2021 року.

У 2020 році буде діяти перехідний період з фіксованою ставкою 4% для нежитлових будівель та споруд, 2% для житлових будинків, 0% для промислового будівництва, об'єктів соціального значення.

У сфері договорів застави земельних ділянок закон скасовує обов'язковість проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок приватної власності, переданих в заставу.

У сфері діяльності товариств з обмеженою відповідальністю законом визначаються особливості створення та діяльності товариств з обмеженою відповідальністю.

Цей закон набирає чинності з дня  наступного за днем його опублікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram