ГоловнаПолітика

Йованович відкинула звинувачення Джуліані та Луценка

"Я ніколи не зустрічалася з Хантером Байденом, у мене не було прямої або непрямої розмови з ним".

Йованович відкинула звинувачення Джуліані та Луценка
Мари Йованович
Фото: 112.ua

Колишній посол США в Україні Марі Йованович відкинула звинувачення, висунуті проти неї адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані і колишнім генпрокурором України Юрієм Луценком.

Про це експосол заявила під час свого виступу на слуханнях у Конгресі США, пише The Washington Post.

"Щодо подій під час мого перебування в Україні, я категорично заявляю, що я ніколи ні за себе, ні за інших, прямо або побічно, або будь-яким іншим способом не просила якийсь уряд або урядовця в Україні (або в інших місцях) утримуватися від розслідування або переслідування фактичної корупції. Як пан Луценко, колишній генеральний прокурор України недавно визнав, згадка про те, що я створила або поширила список "непереслідуваних" абсолютно помилкове - це історія, від якої сам пан Луценко, з того часу відступив. Стосовно мера Джуліані, у мене був тільки мінімальний контакт з ним - загалом три, про які я пам'ятаю. Жоден з них не пов'язаний зі спірними подіями. Я не знаю мотивів пана Джуліані щодо нападу на мене. Але люди, які були названі в пресі як пов'язані з містером Джуліані, можливо, вірили, що їх особисті фінансові амбіції були придушені нашою антикорупційною політикою в Україні", - зазначила Йованович.

Експосол США в Україні запевнила, що адміністрація Барака Обами не просила її допомогти кампанії Клінтон або нашкодити кампанії Трампа, і вона б "не робила будь-які подібні кроки, якби навіть просили".

"Я ніколи не зустрічалася з Хантером Байденом, у мене не було прямої або непрямої розмови з ним. І хоча я зустрічалася з колишнім віцепрезидентом Байденом кілька разів протягом багатьох років в уряді, ні він, ні попередня Адміністрація ніколи, прямо або побічно, не піднімала питання "Бурісми", або Хантера Байдена зі мною", - заявила Йованович.

Як повідомлялося, у відкритій заяві Йованович сказано, що президент США Дональд Трамп особисто вимагав її звільнення від Держдепартаменту США і "розгорнув кампанію" проти неї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram