ГоловнаПолітика

Мільярдерові Жеваго висунули другу підозру

У декларації мільярдера знайшли недостовірні відомості.

Мільярдерові Жеваго висунули другу підозру
Фото: Финансы

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру депутату VIII скликання. Йому закидають декларування недостовірної інформації (ст.366-1 Кримінального кодексу), а саме -  у декларації немає фінансових зобов'язань на суму понад 10 млн гривень у 2015 і 2016 роках, а також понад 9 млн гривень у 2017 році.

Про це йдеться на сайті НАБУ.

У зв'язку з тим, що місце перебування депутата не встановлено, про підозру йому повідомили заочно.

Імені депутата не зазначають. За даними "Українських новин", це мільярдер Костянтин Жеваго.

У серпні Національне агентство щодо запобігання корупції повідомило, що Жеваго в деклараціях за 2015 (виправлена), 2016 і 2017 (виправлена) роки не вказав відомості про розмір фінансового зобов'язання перед банком "Фінанси та Кредит", розмір сплачених сум і відсотків заборгованості, а також наявність у нього корпоративних прав у ТОВ "Ворскла сталь".

Усього встановлено декларування недостовірних відомостей на суму понад 10,2 млн грн у декларація за 2015 і 2016 роки та 10,3 млн грн за 2017 рік.

Нагадаємо, що Жеваго перебуває в розшуку. Наприкінці вересня йому повідомили про підозру в причетності до розтрати 2,5 млрд гривень банку "Фінанси та Кредит" за ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 (організація розтрати чужого майна за попередньою змовою), ч.3 ст .209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом, в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.

Жеваго був депутатом шести скликань українського парламенту, починаючи з 1998 року. 2019 року він програв вибори на своєму окрузі проєктному менеджеру ProZorro.Продажі Олексію Мовчану.

Жеваго - один з найбагатших людей України. За оцінками Forbes, його статки становлять близько 1,1 млрд доларів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram