ГоловнаПолітика

"Той, хто говорить, що НАТО не на часі - або дурень, або ворог", - Фриз

Депутат не впевнена, що нова українська влада має намір подавати заявку на отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.

"Той, хто говорить, що НАТО не на часі - або дурень, або ворог", - Фриз
Ирина Фриз
Фото: Укринформ

Рух України в НАТО ніхто не зупинить, якщо суспільство не буде байдужими. Про це сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фриз під час «Чату з депутатом» у соціальній мережі "Фейсбук".

«Той, хто говорить, що НАТО не на часі - або дурень, або ворог», - заявила Ірина Фриз.

«Оскільки НАТО - це Альянс свободи. Це країни, які сповідують демократичні цінності, які розуміють, заради чого вони разом і розуміють, як захищатися», - наголосила парламентарій.

Вона зазначила: «Саме тому жодна країна Альянсу не зазнала жодного посягання. Зокрема, і від такого агресивного сусіда як наш, як Росія».

Політик переконана, що українські війська готові до вступу України в Альянс.  

«Наші війська дуже активно зараз залучаються до всіх спільних навчань. Крім того, Сили спецоперацій України отримали сертифікацію (ССУ першими серед інших видів військ ЗСУ досягли сумісності з НАТО й отримали сертифікацію НАТО на участь в операціях сил швидкого реагування - ред.). І я дуже цим пишаюся, бо мала безпосередній стосунок до створення законодавчої бази для ССУ. І вони першими отримали сертифікацію в Альянсі», - наголосила депутат.

«І я впевнена, що якщо нас ніхто не буде смикати всілякими заяви про «не на часі », то ми будемо й далі рухатися. Головне зберегти темп і впевненість у результативності», - зазначила Ірина Фриз.

За її словами, мета України зрозуміла - ми хочемо бути вільною, незалежною, суверенною державою.

«І бути тільки в тандемі, у союзах з тими, хто розділяє ці цінності і хто поважає нас як незалежну суверенну державу», - сказала парламентарій.

При цьому вона зазначила, що не впевнена в тому, що нова українська влада має намір подавати заявку на отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.

«У всякому разі я офіційних заяв з цього приводу не чула», - додала депутат.

«Чи може ця узурпована нова влада загальмувати наш рух до НАТО? Може, якщо ми будемо байдужими. А якщо ми будемо усвідомлювати, що повинні відстоювати ті цінності, заради яких об'єдналися, нас ніхто не зупинить. Зокрема й узурпована нова влада», - резюмувала вона.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram