ГоловнаПолітика

Досі не ясно, як саме було відновлено справу Пашинського, - юрист

Ексдепутата заарештовано без права застави на два місяці.

Досі не ясно, як саме було відновлено справу Пашинського, - юрист
Фото: Lb.uа

У справі про арешт ексдепутата Сергія Пашинського досі немає відповіді на запитання, як саме було відновлено справу та чи були підстави для обрання безальтернативного запобіжного заходу для політика. Про це у своїй шпальті на «Ліга» пише адвокат юрфірми «Ілляшев і Партнери» Антон Прийма.

Юрист зазначає, що відповідно до кримінально-процесуального закону, «не так уже й просто іноді скасувати процесуальне рішення органу досудового розслідування. Особливо, якщо це рішення було ухвалене з урахуванням законних вимог і інтересів осіб, а саме учасників цього інциденту».

За його словами, згідно з нормами Кримінально-процесуального кодексу України скарга на постанову про закриття кримінального провадження може бути подана протягом десяти днів з дня отримання особою її копії (ч.1 ст. 304 КПК України). Адвокат додає, що законодавство передбачає чіткий і обмежений механізм винятків подачі скарги в разі пропуску строку.

Нагадаємо, постанова про закриття кримінального провадження у зв'язку з відсутністю в діях Сергія Пашинського і В'ячеслава Хімікуса складу кримінальних злочинів була ухвалена Генеральною прокуратурою 26 липня 2017 року.

7 жовтня 2019 року Печерський районний суд Києва обрав Сергію Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці, до 4 грудня, без можливості застави.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram