ГоловнаПолітика

Лукашенко подякував Зеленському за теплий прийом і запросив його до Мінська

Президент Білорусі написав листа-подяку українському колезі.

Лукашенко подякував Зеленському за теплий прийом і запросив його до Мінська
Фото: president.gov.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив Володимира Зеленського відвідати Мінськ у будь-який зручний для нього час.

Про це повідомила пресслужба президента, передає "Інтерфакс-Україна".

Відзначають, що запрошення Лукашенка надіслав у листі-подяці. Він подякував Зеленському за теплий прийом білоруської делегації в Житомирі на II Форумі регіонів України та Білорусі, зазначивши, що проведені переговори на вищому рівні продемонстрували солідарність країн у питаннях міжнародного порядку денного та двосторонньої співпраці.

"Підсумки II Форуму регіонів України та Білорусі яскраво підтверджують необхідність подальшого розвитку прямого міжрегіонального діалогу", - наголосив Лукашенко.

Він також висловив упевненість в успішному здійсненні всіх білорусько-українських проєктів у промисловості, сільському господарстві, енергетиці, транспортній і логістичній галузях, а також у розширенні культурних зв'язків для зміцнення традицій добросусідства.

"Переконаний, що домовленості, досягнуті в Житомирі, будуть обов'язково реалізовані. Розраховую на продовження активних і змістовних контактів", - зазначив президент Білорусі.

Нагадаємо, 4 жовтня під час виступу на Форумі регіонів у Житомирі Лукашенко заявив, що тісним відносинам його країни з Україною заважають інші країни. "Ніхто і ніколи, як би не заявляли політики навколо нас, не дозволить нам дуже сильно дружити. Тому що, на жаль, світ діє за принципом "розділяй і володарюй"", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram