ГоловнаПолітика

У США затримали Ігоря Фрумана і Льва Парнаса

Бізнесмени пов'язані зі скандалом навколо Трампа і Байдена.

У США затримали Ігоря Фрумана і Льва Парнаса
Граждане США Игорь Фруман и Лев Парнас
Фото: Цензор

Увечері 9 жовтня у США затримали Ігоря Фруман і Льва Парнаса, американських бізнесменів українського походження, які були спонсорами виборчої кампанії Дональда Трампа.

Про це пише NBC News.

Їм інкримінують порушення правил фінансування політичних кампаній.

У травні 2019 року український бізнесмен Ігор Коломойський назвав Фрумана і Парнаса "двома аферистами" з США, які приїжджали до нього в Ізраїль і розповідали, як треба спілкуватися з Володимиром Зеленським.

"В Україні діють два аферисти, які знаходяться під розслідуванням США. Один, здається, Лев Парнас, а інший - Ігор - чи то Фруман, то чи Фурман. І вони ходять тут, в Україні, збирають з людей гроші, розповідають, що вони близькі з паном Джуліані - і вони вирішать з паном Луценком будь-яке питання... Два "Остапа Бендера", які ходять між двома країнами і розповідають всяке... У найближчому майбутньому, повірте мені, ми цих двох "субчиків" виведемо на світ божий", - заявив Коломойський.

Виявилося, що ці бізнесмени - клієнти Джуліані, і за його порадою вони написали заяву на Коломойського у правоохоронні органи України.

Пізніше з'ясувалося, що Фруман і Парнас організовували зустрічі Джуліані з представниками української влади. Темою цих розмов були матеріали слідчих органів України про ймовірний зв'язок політичної діяльності Байдена і компанії Burisma, яка працює в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram