ГоловнаПолітика

Зеленський поскаржився на залякування депутатів "Слуги народу" у Раді

"Ходять розповідають: тебе люди повісять, вас розірвуть".

Зеленський поскаржився на залякування депутатів "Слуги народу" у Раді
Фото: Макс Левин

Президент Володимир Зеленський заявив про залякування недосвідчених депутатів зі "Слуги народу" у Верховній Раді.

Про це сказав на пресконференції у четвер.

"Є досвідчені парламентарі в інших партіях, які щодня займаються тільки одним - впливом емоційним, грошовим і будь-яким іншим. Це їхня тактика, вони хочуть розколоти партію "Слуга народу". І роблять з деяких питань", - сказав він.

Одним з таких питань був законопроєкт №1009 про "поправки Лозового" з положеннями про депутатську недоторканність.

"Приїхали ці люди, ходили по Верховній Раді, обмінялися смс-ками: "Завтра вашу тещу посадять, якщо ви зараз проголосуєте". Вони користуються недосвідченістю деяких депутатів партії "Слуга народу". Орендуються навіть офіси біля офісу партії "Слуга народу". Вони побачили, що хтось слабкий - його використовують, пояснюють: "Ти економіст, ти нормальна людина, але ти молодий, ти перший раз прийшов. А я юрист. За цей закон не можна голосувати". Але ми обговорюємо з людьми, і вони голосують", - розповів Зеленський.

Президент стверджує, що депутатам з більшості доводиться дуже складно.

"Уявіть собі, як складно їм голосувати, коли ніхто не голосує, окрім цієї партії. І вони [досвідчені депутати з інших партій] ще ходять розповідають, пропонують якийсь вплив, якісь гроші, якусь область. Ось як голосували, коли ми скасовували якісь преференції на місцях. Що вони їм сказали? Зібрали по 26-27 наших депутатів, і кажуть: "Ти поїдеш додому - тебе люди повісять. Люди хочуть побудувати школу, а ти їм загальмував бюджет". І вони перелякані щось дивляться, тому що не у всіх є досвід. Не усі бачили, що таке політичні ігри, що таке серйозний вплив. Вони вірять їм, дивляться. "Вас розірвуть цим земельним законом", - деякі дрижать", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що перед цим Зеленський пригрозив розпустити Верховну Раду, якщо "Слуга народу" не показуватиме ефективність і її депутати перегризуться між собою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram