ГоловнаПолітика

Зеленський пояснив участь його помічника Єрмака в міжнародних справах

"Ми про шашечки чи про їхати?"

Фото: Макс Левін

Президент Володимир Зеленський прокоментував участь його помічника Андрія Єрмака у міжнародних справах.

За його словами, спочатку планували, що Єрмак отримає посаду віцепрем'єр-міністра. Але потім від цього відмовилися, щоб він не був занадто обмежений у своїй роботі зі звільнення полонених.

"Він повинен був з самого початку стати віцепрем'єр-міністром з питань окупованих територій. Але я розумів, що ми будемо повертати наших полонених і моряків, і може статися так, що в правовому полі буде неправильно, що віцепрем'єр займається таким спілкуванням з тією стороною, що це може бути заборонено", - сказав президент під час пресконференції в четвер.

Фото: Макс Левін

Відсутність у Єрмака більш статусної посади, ніж помічник президента, президент пояснив фразою "вам шашечки чи їхати".

Зеленський підкреслив, що міжнародна активність Єрмака жодним чином не применшує ролі міністра закордонних справ Вадима Пристайка.

"Пан Пристайко займається всіма моїми закордонними зустрічами, нашими переговорами. Пан Пристайко, до речі, і в "нормандському форматі" на рівні і радників, і міністрів усе виконує. Прошу не називати його "балакучою головою". Але коли ми вирішуємо питання війни, нас дуже мало. Ні Пристайка, ні Єрмака, ні Тимошенко, ні Богдана, ні мене не вистачає - дуже багато питань", - сказав він.

Нагадаємо, що саме Єрмак літав до Москви забирати звільнених українців. Також він вів переговори з американською стороною і, зокрема, зустрічався з адвокатом Трампа Руді Джуліані в Мадриді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram