ГоловнаПолітика

Зеленський вважає Медведчука реальним власником "112 Україна"

"Ваш власник - Медведчук? Ну як ні? Козак, Медведчук - одна історія".

Зеленський вважає Медведчука реальним власником "112 Україна"
Фото: tv.112.ua

Президент Володимир Зеленський прокоментував ситуацію навколо продовження ліцензій телеканалам, які ведуть мовлення під логотипом "112 Україна".

"Це не моя, не президентська справа. Ми повинні перезавантажити Нацраду, новий склад повинен прийти і нехай вони без мене розглядають це питання, доводять разом з вами - праві ви чи ні. Навіщо мені втручатися у цю ситуацію?" - сказав він журналістам на пресконференції.

Президент також припустив, що попередня влада використовувала питання ліцензій для шантажу Віктора Медведчука.

"Знаєте, за що вам погрожували відібрати вашу ліцензію - ми ж про "112 Україна" зараз говоримо? Ваш власник - Медведчук? Ну як ні? Козак, Медведчук - одна історія... Пан Медведчук, який має непроукраїнську позицію, є вашим власником? Я не займаюся редакційною політикою, просто вам нагадую, чому... Думаю, це був шантаж", - сказав він.

Зеленський підкреслив, що не збирається впливати на Нацраду у цьому питанні.

Нагадаємо, у квітні 2018 року бенефіціаром телеканалу "112 Україна" став громадянин Німеччини Едуард Катц, який, швидше за все, був підставною особою. У грудні того ж року Катц продав канал нардепу Тарасу Козаку, наближеному до Віктора Медведчука. 

Під брендом "112 канал" ховаються шість телерадіокомпаній: ТРК "112 ТВ", "ТВ Вибір", "Партнер-ТВ", "Новий формат", "Аріадна-ТВ", "Лідер-ТВ".

На одну з них записана супутникова ліцензія каналу. П'ять інших телекомпаній у 2011 році перемогли у конкурсі на місця у цифровому мультиплексі МХ-5, призначеному для регіональних і місцевих мовників. Згодом ці компанії змінили власників, і замість п'яти окремих регіональних телеканалів на їх частотах запустився де-факто загальнонаціональний канал "112 Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram