ГоловнаПолітика

Зеленський виключив втручання України у майбутні вибори в США

"Ми не обслуговуючий персонал політики США, ми незалежна країна".

Зеленський виключив втручання України у майбутні вибори в США
Фото: Макс Левин

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що Україна не надаватиме підтримку жодному кандидату у президенти Сполучених Штатів Америки.

Про це він сказав журналістам на пресконференції, коментуючи скандал з проханням американського президента Дональда Трампа розслідувати дії сім'ї Джо Байдена в Україні.

"З усією повагою до Сполучених Штатів, ми не обслуговуючий персонал політики США, ми незалежна країна. Але ми хочемо не втрачати відносини, а зміцнювати їх. Я думаю, що наша незалежність у вашому питанні тільки зміцнить наші відносини. Ми не вибираємо ту чи іншу сторону у цьому питанні. Ми не маємо на це жодного законодавчого, громадянскього права. Не маємо права впливати на вибори у будь-якій країні. Ми не можемо і не будемо підтримувати жодного кандидата або американського політика", - сказав Президент України.

"Вибирайте свого президента самі, а ви не впливаєте і не будете надалі впливати на вибори незалежної України", - додав Зеленський.

Нагадаємо, у 2017 році у виданні Politico вийшла стаття "Спроби України саботувати Трампа нашкодили їй самій" журналіста Кеннета Фогеля. У ній йшлося про те, що українські чиновники намагалися допомогти кандидату від демократів Гілларі Клінтон і підірвати позиції Трампа, зокрема, поширюючи документи про причетність Пола Манафорта - головного помічника Трампа - до корупції.

На початку 2019 року генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що українські правоохоронці розслідують можливе втручання української влади у вибори в США, зокрема директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника. У НАБУ у відповідь звинуватили Луценка в "абсурдній спробі дискредитації" бюро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram