ГоловнаПолітика

Зеленський про відведення військ: "Я як Ван Дамм - у конкретному шпагаті"

"Послаблювати мене різними акціями не потрібно. Просто не потрібно".

Зеленський про відведення військ: "Я як Ван Дамм - у конкретному шпагаті"
Фото: Офис президента

Президент Володимир Зеленський поскаржився, що підписані його попередником Петром Порошенком Мінські угоди ставлять його у складне становище.

"Що стосується відведення. У Мінських угодах ще є відведення, яке ми собі не можемо дозволити. Ось що мені з цим робити? Я не можу собі цього дозволити - а там підписали. Підписав той незалежний президент ... Підписали люди персони, яка зараз ходить і говорить: "Ай-яй-яй". Я як Ван Дамм - у конкретному шпагаті. Було б три ноги - на три ноги б мене посадили", - сказав він.

Зеленський пообіцяв, що відведення відбудеться тільки там, де можливо забезпечити безпеку.

"А якщо мені скажуть: "Далі, Володя Зеленський, іди "по Мінську", тоді я прийду до вас і скажу: "А зараз, шановне товариство, давайте сядемо всі разом на цей шпагат і разом будемо відповідати за кожне життя", - сказав він.

Президент також сказав, що йому загалом не подобається громадська реакція на ті складні рішення, які він змушений приймати.

"Якщо мене садити на шпагат кожного дня, я буду звертатися до суспільства, і ви отримаєте президента, який буде говорити: разом сідаємо. "У нас там Цемах" - "А в нас там Сенцов". Ну що, референдум? Референдум. Клих - референдум? Референдум! Моряки - референдум? Референдум!" - сказав Зеленський.

Президент попросив не робити цього. "Я хочу бути не в розтяжці, а бути нормальним сильним президентом. А послаблювати мене різними акціями не потрібно. Просто не потрібно", - сказав Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram