ГоловнаПолітика

Зеленський сподівається на стомленість Росії від війни

"Я думаю, що у нас є можливість розмовляти з Російською Федерацією".

Зеленський сподівається на стомленість Росії від війни
Фото: стоп-кадр трансляции

Президент Володимир Зеленський вважає, що Росія втомилася від війни на Донбасі, і це дає шанс її завершити.

Про це він сказав на прес-конференції в четвер.

"Є шанс, що і російська сторона втомилася від цього процесу. Усі розуміють, що Україна ніколи не здасть свою територію і свою незалежність. Я думаю, що якщо у когось спочатку були такі думки, то зараз усі впевнено це розуміють", - заявив Президент України.

Також Зеленський сподівається на те, що зіграє роль і його особиста популярність.

"Раніше була така інформаційна політика, що ми тут і фашисти, і хочемо забрати можливість розмовляти російською мовою, і таке інше... Зараз у Росії дуже великий відсоток людей розуміють (бо знали мене не як політика, а як відому людину), що ця історія зі мною не працює. Тому що ви знаєте, які у мене ліберальні погляди у цьому напрямку. Я думаю, що у нас є можливість розмовляти з Російською Федерацією у "нормандському форматі", - сказав він.

Зеленський також зазначив, що його політика у мирному врегулюванні набагато гнучкіша порівняно з попереднім Президентом.

"Ми хочемо завершити війну, у колишньої влади такого потужного бажання не було. Ми готові говорити по телефону, у "нормандському форматі", у Мінську. Хочете - давайте інший формат, додаємо до "нормандського". [Прессекретар президента Росії] пан Пєсков каже: "Ось Мінськ, давайте йти по Мінську і тільки". А я так не думаю. Поки що Мінськ, "нормандський формат" - наступний крок. Побачимо, що ми не вирішуємо проблему, - будемо щось міняти", - сказав він.

Зеленський сказав, що він налаштований виконати свою передвиборну обіцянку і завершити війну.

"У мене немає часу. Ми повинні це зробити. Якщо ми не зможемо цього зробити - прийдуть інші на моє місце. Може, будуть кращими. Годинничок цокає, а разом з ним - люди. Кожен день - люди, люди, люди. Хтось виїжджає, хтось гине на контактній лінії. Дивлячись правді в очі, потрібно сказати: так, так і є, тому потрібно закінчити війну", - заявив він.

Президент додав, що у його діях немає "зради".

"Я думаю, що "зрада" - це робити так, щоб не дати можливість виконати мої президентські обов'язки і мої президентські обіцянки припинення війни, скорочення до нуля кількість убитих", - сказав Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram