ГоловнаПолітика

У Росії 72-річного уродженця Луганської області засудили до 12 років за шпигунство на користь України

Володимир Моргунов погодився з висунутими звинуваченнями.

У Росії 72-річного уродженця Луганської області засудили до 12 років за шпигунство на користь України
Владимир Моргунов
Фото: kavkaz-uzel.eu

72-річний уродженець селища Мілове Луганської області Володимир Моргунов, який проживає в селищі Чорткове Ростовської області, що межує з Україною, визнаний винним у державній зраді.

Сам він погодився з висунутими звинуваченнями, повідомляє "Кавказький вузол" з посиланням на пресслужбу УФСБ по Ростовській області.

Моргунова взяли під варту в листопаді 2018 року. Під час обшуків у його оселі було вилучено десять коробок з-під телефонів, безліч сім-карт і два паспорти - російський і український. За версією слідства, Моргунов співпрацював з іноземною спецслужбою, яку інформував про ситуацію в Чортківському районі.

Чоловіка звинувачують у тому, що під час візитів на територію України він зустрічався з представниками української розвідки, попередньо домовившись про зустріч по телефону.

"Закордонну розвідку цікавила ситуація в різних сферах економіки, суспільно-політичного життя прикордонного Чортківського району, а також інформація щодо дислокації військової техніки в прикордонні, про сили і засоби, задіяні в забезпеченні охорони державного кордону Росії", - йдеться в повідомленні відомства.

В УФСБ також відзначили, що під час слідства Моргунов погодився з висунутими проти нього звинуваченнями і обрав особливий порядок прийняття судового рішення.

Ростовський обласний суд визнав Моргунова винним у державній зраді (ст. 275 КК Росії). Його засуджено до 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з подальшим обмеженням волі на термін на один рік.

Як повідомляють росЗМІ, адвокат обвинуваченого заявив, що захист не буде оскаржувати вирок.

Раніше регіональне видання Дон 24 повідомило, що, згідно зі знайденими під час обшуку документами, Моргунов був козачим полковником, радником військового отамана МГО "Відроджене козацтво Русі" (ВКР), а також начальником штабу Чортківського юрта ВКР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram