ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив з аграріями проведення земельної реформи

Зустріч відбулася в Офісі президента з ініціативи аграріїв.

Президент Володимир Зеленський обговорив з представниками аграрної галузі впровадження земельної реформи.

Зустріч відбулася в Офісі президента з ініціативи аграріїв. У ній узяли участь представники всеукраїнських аграрних громадських організацій, галузевих асоціацій, фермерських господарств з різних регіонів України, малих і великих аграрних підприємств, інформує пресслужба Зеленського.

Фото: president.gov.ua

На зустрічі також були присутні прем'єр-міністр Олексій Гончарук, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов, уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко, керівник Офісу президента Андрій Богдан.

Голова держави зазначив, що готовий вислухати позиції присутніх щодо проведення земельної реформи.

Під час спілкування учасники зустрічі висловилися за поетапне введення ринку землі, коли на першому етапі право придбати землю надаватиметься винятково українцям, а іноземці отримають таку можливість тільки на останньому етапі реформи.

"Керівник Офісу президента України Андрій Богдан у цьому контексті висловив думку про те, що легалізація обороту земель сільськогосподарського призначення дасть поштовх до залучення додаткових міжнародних інвестицій в аграрну галузь", - наголошено в повідомленні.

Також учасники зустрічі обговорили питання площ земельних ділянок, які матиме можливість придбати фізична особа або фермерське господарство, і необхідність недопущення монополізації ринку сільськогосподарської землі.

Крім того, вони наголосили на важливості прийняття антирейдерського законодавства.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Зеленський зазначив, що взяв до уваги всі точки зору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram