ГоловнаПолітика

У ДБР немає інших фактів протиправної діяльності Пашинського, - Труба

Якщо такі будуть, "відомство буде реагувати".

У ДБР немає інших фактів протиправної діяльності Пашинського, - Труба
Фото: Макс Требухов

Державне бюро розслідувань не розслідує інших фактів протиправної діяльності колишнього депутата Верховної Ради Сергія Пашинського, крім стрільби в Київській області. Про це на брифінгу повідомив директор ДБР Роман Труба, повідомляє Главком.

"ДБР розслідує тільки одну справу. У ДБР немає інших фактів протиправної діяльності Пашинського", - сказав він.

За словами директора Державного бюро розслідувань, якщо будуть такі звернення з конкретними фактами злочинів, то ДБР реагуватиме.

"Що стосується інших епізодів: у ДБР зараз немає власних оперативних підрозділів, розрахованих на допомогу іншим правоохоронним органам. Якщо нам направлять відповідні звернення з конкретними фактами злочинів - будемо реагувати", - додав Труба.

Як повідомляли, Труба не відкидає, що справу проти Пашинського буде перекваліфіковано з "заподіяння тяжких тілесних ушкоджень В'ячеславу Хімікусу" на інший злочин.

Нагадаємо, адвокат екснардепа Сергія Пашинського Андрій Федур заявив, що його підзахисного попереджали про те, що в нього є "один шанс - негайно втекти з України".

Напередодні сам Пашинський заявив, що його арешт є показовою розправою з боку чинної влади і звинуватив у причетності заступника голови Адміністрації президента Януковича Андрія Портнова.

Як повідомляли, Печерський районний суд Києва на засіданні 7 жовтня обрав запобіжний захід народному депутату VIII скликання Сергію Пашинському, якого підозрюють у заподіянні тяжкого тілесного ушкодження, у вигляді взяття під варту до 4 грудня.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України знову взялася розслідувати історію трирічної давності про стрілянину за участю Сергія Пашинського і жителя Васильківського району В'ячеслава Хімікуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram