ГоловнаПолітика

Глава Мін'юсту розповів про заплановані нововведення

"Законодавство має йти в напрямку більшої зрозумілості для пересічного громадянина".

Глава Мін'юсту розповів про заплановані нововведення
Фото: Макс Требухов

Міністр юстиції Денис Малюська розповів про заплановані нововведення, які полегшать роботу співробітників юридичної сфери.

Про це повідомляє урядовий портал.

"Ми вносимо на розгляд Кабінету міністрів рішення про те, що Мін'юст більше не здійснюватиме перевірок стану систематизації законодавства та стану виконання правової роботи. Також ми більше не будемо давати висновки на кадрові призначення керівників юридичних служб. Це усе піде в минуле", - зазначив Малюська.

Він також розповів, що Мін'юст разом з Кабінетом Міністрів планує переробити нормотворчу функцію органів влади.

"Законодавство має йти в напрямку більшої зрозумілості для пересічного громадянина. Ми перейдемо до нових стандартів нормотворчості, які працюють у таких країнах, як, наприклад, Великобританія. Цей перехід буде поступовим, щоб забезпечити системність змін", - пояснив міністр.

Також Малюська наголосив на необхідності створення професійної спільноти юристів-держслужбовців і юристів юридичних служб.

"Це потрібно у тому числі для того, щоб статус юриста на державній службі був високим, такий юрист мав хорошу репутацію і конкурентну заробітну плату. Юристи - ключові особи органів влади, тому важливо, щоб їх вплив і значення підкріплювалися метою роботи, яка полягає, між іншим, у тому, щоб робити документи зрозумілими людям", - зазначив глава Мін'юсту.

Нагадаємо, 29 серпня Рада призначила новий Кабінет Міністрів, у тому числі міністра юстиції Малюську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram