ГоловнаПолітика

Лукашенко заявив, що Захід залишив Зеленського з Донбасом сам-на-сам

"І зі Сходу, і з Заходу тільки камені жбурляють у цього молодого чоловіка".

Лукашенко заявив, що Захід залишив Зеленського з Донбасом сам-на-сам
Фото: president.gov.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Захід залишив Україну саму вирішувати конфлікт на Донбасі. Про це він сказав, виступаючи на форумі "Мінський діалог", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми цього Зеленського, якого завантажили цим страшним вантажем, не його проблемами, залишили сам-на-сам з цими проблемами", - зазначив Лукашенко.

За словами президента Білорусі, те, що відбувається у Києві, показує, що "там без розбору використовують певні сили цей процес, щоб взагалі придавити нову владу і нового президента". "І Європа мовчить. Ви знаєте, про кого я говорю", - підкреслив Лукшенко.

"І зі Сходу, і з Заходу тільки камені жбирляють у цього молодого чоловіка. Так прокиньтеся ви, врешті-решт. Війна не тільки в Україні, війна - у нашому домі, і вирішувати цю проблему - нам", - заявив лідер Білорусі.

"Якщо "нормандська четвірка" чогось варта, так давно треба було зібратися і щось вирішувати", - підкреслив Лукашенко.

Нагадаємо, 4 жовтня під час виступу на Форумі регіонів у Житомирі Лукашенко заявив, що тісним відносинам його країни з Україною заважають інші країни. "Ніхто і ніколи, як би не заявляли політики навколо нас, не дозволить нам дуже сильно дружити. Тому що, на жаль, світ діє за принципом "розділяй і володарюй", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram