ГоловнаПолітика

Посол ОБСЄ вважає, що людям на Донбасі важливіший мир, а не його умови

"Люди мені кажуть: єдине, що ми від вас хочемо - принесіть нарешті мир".

Посол ОБСЄ вважає, що людям на Донбасі важливіший мир, а не його умови
Мартин Сайдик
Фото: EPA/UPG

Спецпредставник голови ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік вважає, що для жителів Донбасу найважливішим є мир, а на яких умовах він буде - це другорядне питання.

Про це, як передає "Укрінформ", він сказав під час міжнародного форуму Salzburg Europe Summit.

"Наступної середи я знову поїду на Донбас. Але не тільки на Донбасі я чую лише одне, люди мені говорять (а мене вже знають з телевізора), люди приходять і кажуть: єдине, що ми від вас хочемо - принесіть нарешті мир, принесіть нарешті мир. І це я чую як на підконтрольних уряду в Києві районах, так і в ОРДЛО, тобто в сепаратистських районах - люди приходять і кажуть: спасибі за те, що ви зробили, працюйте і далі. Найважливіше, що ми хочемо мати - це мир. А на яких умовах буде цей мир - це вже другорядне. Найважливіше - мир", - заявив спецпредставник ОБСЄ.

На його думку, останнім часом ситуація навколо врегулювання конфлікту на Донбасі була обнадійливою.

Зокрема, це стосується спорудження тимчасового обхідного моста в Станиці Луганській і початку ремонту основного зруйнованого пішохідного моста, а також затвердження тексту так званої "формули Штайнмаєра" – "важливої політичної вимоги, на якій завжди наполягала Москва, але також з боку так званих "окремих районів Донецької та Луганської областей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram