ГоловнаПолітика

Пашинський: все, що відбувається, - фальсифікація правди

"Відоме Печерське кривосуддя торжествує".

Пашинський: все, що відбувається, - фальсифікація правди
Фото: Макс Левин

Екснародний депутат Сергій Пашинський вважає рішення Печерського суду Києва про свій арешт "відвертою фальсифікацією правди" і звинуватив в причетності заступника голови АП Януковича Андрія Портнова.

Про це інформує Цензор.НЕТ з посиланням на сторінку політика в фейсбук.

"Не маючи жодного доказу, жодної справи, ніяких свідчень про мою причетність до "корупції", яку так рекламували, сьогодні мене заарештували за самооборону і захист честі своєї дружини. Відоме Печерське кривосуддя торжествує - керує процесом Андрій Портнов.

Слідство повністю підтвердило мої свідчення, я пройшов поліграф, пройшов всі слідчі експерименти. Кримінальний елемент, який образив мою дружину і розбив мені голову пляшкою, відмовився проходити поліграф і постійно змінював свідчення. Я не покинув країну, хоча депутатський імунітет втратив ще в серпні", - написав Пашинський.

Він підкреслив, що сьогоднішня подія в Печерському суді - "відверта фальсифікація правди".

"Я буду боротися з Портновим-януковичами і надалі. Правда переможе", - заявив політик.

Нагадаємо, що ввечері 31 грудня 2016 на дорозі під Києвом виник інцидент між нардепом Пашинським і невідомим громадянином, в результаті якого Пашинський отримав удар пляшкою по голові. Після цього нардеп застосував зброю і поранив нападника в ногу.

Разом з тим, другий учасник інциденту стверджує, що Пашинський не робив попереджувального пострілу перед тим, як застосувати зброю, як заявляє, а відразу вистрілив йому в ногу.

У той же час в Нацполіції стверджують, що з місця подій було вилучено дві гільзи.

Кримінальні провадження щодо інциденту розслідуватиме Київська обласна прокуратура. У відомстві повідомили, що нардеп Пашинський застосував проти В'ячеслава Хімікуса "Глок-19" з патронами 9 мм. У поліції заявили, що вилучили дві гільзи.

13 січня між Сергієм Пашинським і другим учасником інциденту відбувся перехресний допит, після чого колишній глава адміністрації Януковича Андрій Портнов заявив про нібито доведення провини Пашинського. Нардеп в свою чергу спростував цю інформацію, назвавши її брехнею.

Пізніше депутат від "Народного фронту" Сергій Пашинський заявив про закриття проти нього скандальної справи про стрілянину біля с. Хлепча.

У листопаді 2018 року поліція вручила В'ячеславу Хімікусу підозру в хуліганському нападі на народного депутата "Народного фронту" Сергія Пашинського.

У жовтні 2019 року стало відомо, що слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру народному депутату України Верховної Ради V-VIII скликань Сергію Пашинському. Той заявляє, що це помста заступника глави адміністрації президента Януковича Андрія Портнова. 7 жовтня суд заарештував Пашинського на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram