ГоловнаПолітика

Гончарук розповів главі МЗС Латвії про чотири пріоритети Кабміну

Прем'єр-міністр зустрівся з Рінкевічсом у Києві.

Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук в понеділок зустрівся з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Рінкевічсом.

Як повідомляє пресслужба уряду, він розповів іноземному гостю про пріоритети українського уряду. Це приватизація держпідприємств, відкриття ринку землі, демонополізація енергетичного ринку і розвиток інфраструктури.

"У планах уряду на найближчі 5 років - відновити 24 тис. км доріг, побудувати 5 морських портів і 15 аеропортів", - сказав прем'єр, додавши, що для української влади важлива також реформа судової системи.

У свою чергу Рінкевічс пообіцяв, що Латвія залишиться стратегічним партнером України в контексті європейської інтеграції. Він позитивно відзначив готовність міністра юстиції і генерального прокурора України активно займатися захистом прав та інтересів іноземних інвесторів і створювати сприятливі умови ведення бізнесу в Україні.

Фото: kmu.gov.ua

Крім того, міністр підкреслив, що Латвія надалі буде здійснювати програми лікування та реабілітації українських військовослужбовців, зокрема тих, хто був у полоні у Російській Федерації.

Нагадаємо, що вранці 7 жовтня Рінкевічс зустрівся з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком. На брифінгу після зустрічі він сказав, що його країна виступає за збереження санкцій проти Росії і збереження на міжнародному рівні питання невизнання анексії Криму. Також Рінкевічс провів переговори зі спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим.

8 жовтня Рінкевічс поїде в Запоріжжя, де відкриє почесне консульство Латвії в Запорізькій області, а також зустрінеться з посадовими особами регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram