ГоловнаПолітика

Турчинов заявив, що арешт Пашинського - політизоване рішення

Він вважає, що Пашинський поступив адекватно під час інциденту.

Турчинов заявив, що арешт Пашинського - політизоване рішення
Фото: Макс Левин

Екссекретар РНБО Олександр Турчинов, який приходив до суду підтримати екснардепа Сергія Пашинського, вважає рішення про його арешт політично заангажованим. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сергій Пашинський ніяк не міг вплинути на, я вважаю, заполітизоване рішення про перегляд цього рішення. Без будь-яких підстав - ви в суді це чули - жодної підстави не привели ні прокурори, ні слідчі, чому вони раптом вирішили, крім політичних анонсів, переглянути цю справу. Докази нові не отримані. Нових якихось позицій у слідства немає", - сказав він журналістам.

Турчинов переконаний, що реакція Пашинського під час інциденту "була адекватною: він захистив своє життя і життя, і честь своєї дружини".

Нагадаємо, сьогодні, 7 жовтня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення і заарештував Пашинського до 4 грудня 2019 року.

Екснардепу закидають ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу (умисне тілесне ушкодження) у зв'язку з інцидентом, що стався 31 грудня 2016 року, коли він вистрілив з нагородного пістолета в ногу жителю одного з сіл Васильківського району В'ячеславу Хімікусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram