ГоловнаПолітика

Яременко про акцію на Майдані: капітуляція, якщо і була, то при Порошенкові

"Немає нічого в листі Кучми, чого б не було в Мінських угодах".

Яременко про акцію на Майдані: капітуляція, якщо і була, то при Порошенкові
Фото: Александр Рудоманов

Нардеп від "Слуги народу", голова комітету ВР з питань зовнішньої політики Богдан Яременко заявив, що узгодження "формули Штайнмаєра" не можна розцінювати як капітуляцію, тому що вона безпосередньо виходить з Мінських угод.

Про це йдеться в його зверненні в фейсбуці, коментуючи акцію протесту, що відбулася напередодні в Києві  та інших містах України.

"Акції протесту - я за. Проти чого я? Проти нагнітання. Ні капітуляції - це дуже небезпечна заявка, це заявка про нерозуміння того, що відбувається. Капітуляція, якщо і була, - це вересень 2014 року і лютий 2015 року, коли було підписано Мінські угоди, де є все, на що погодився Кучма у листі до Мартіну Сайдіка у вересні цього року. Немає нічого в листі Кучми, чого б не було в Мінських угодах", - сказав Яременко.

За словами депутата, відмовитися від мирних переговорів з Росією Україна не може, тому що це приведе до ізоляції.

"Я розумію, що мирні переговори не повинні відбуватися за рахунок принципових речей, але не жертвувати чимось у цих переговорах ми не зможемо. Тому не треба боятися "формули Штайнмаєра", не треба говорити про капітуляцію - вона вже відбулася. Більше, ніж було, ніхто не допустить", - сказав Яременко.

Нагадаємо, 1 жовтня в Мінську представники Тристоронньої контактної групи і бойовиків "ДНР" і "ЛНР" узгодили імплементацію так званої "формули Штайнмаєра" в українське законодавство. Україна відмовилася ставити підпис під одним документом з представниками бойовиків, тому це було зроблено у вигляді окремих листів на адресу ОБСЄ, однієї зі сторін ТКГ.

Формула передбачає набуття чинності особливого статусу для Донбасу в день позачергових місцевих виборів на тимчасовій основі. Закон продовжить діяти на постійній основі, якщо в підсумковій доповіді БДІПЛ ОБСЄ буде заявлено про демократичність виборів, що відбулися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram