ГоловнаПолітика

Нацполіція готова запропонувати співробітникам пільгове кредитування житла

Поліцейський платить близько 60% вартості житла, Нацполіція компенсує до 40% місячного платежу

Нацполіція готова запропонувати співробітникам пільгове кредитування житла
Фото: Макс Требухов

Національна поліція збирається боротися з некомплектом і залучатиме на службу нових співробітників, в тому числі, і за допомогою надання пільгового фінансового лізингу на придбання житла. Про це в інтерв'ю LB.ua розповів глава Нацполіціі Ігор Клименко.

"Ще один дуже важливий напрям, яке, я впевнений, дасть змогу радикально поліпшити ситуацію - так званий перший мотиваційний пакет МВС - можливість отримання житла поліцейським на умовах пільгового фінансового лізингу. Це програма, якою може скористатися кожен співробітник. Суть така: поліцейський платить близько 60% вартості житла, Нацполіція компенсує до 40% місячного платежу (по 5% у разі народження кожної дитини і по 10% за кожні наступні 5 років служби). Також Нацполіція оплачує усі відсотки за кредитом та інші витрати на його обслуговування", - розповів Клименко.

"Сьогодні за цією програмою вже 380 сімей поліцейських отримали окреме житло. Це і мотивація йти в поліцію, і стимул служити добре, просуватися по службі, робити кар'єру!" - впевнений глава Нацполіціі.

Окрім того, за його словами, у поліції працюють також над поліпшенням умов праці і нормалізацією робочого дня.

"Ми хочемо змінити ситуацію. Ми читаємо, що пишуть про організацію роботи наші співробітники, пересічні поліцейські.... Ми поки не можемо забезпечити нормований робочий день через об'єктивні умови. Але ми повинні забезпечити їм відпочинок. Сім'я повинна бачити чоловіка або дружину. Діти повинні бачити батьків. Ми хочемо, щоб робоче місце було обладнане, і щоб співробітник поліції не думав, де заправитися, де купити папір і за що заправитися", - резюмував Клименко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram