ГоловнаПолітика

Зеленський: Трамп не вимагав розслідування щодо Байдена в обмін на зустріч

"На мене не тиснули, і ніякі попередні умови висунуті не були".

Зеленський: Трамп не вимагав розслідування щодо Байдена в обмін на зустріч
Владимир Зеленский
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю японському агентству Kyodo, що адміністрація Білого дому не висувала умови для його зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом. Про це йдеться на сайті видання.

Український президент заявив, що не отримував жодних умов для зустрічі з Трампом, зокрема від нього не вимагали розпочати розслідування у справі, в якій фігурує колишній віцепрезидент США Джо Байден.

"На мене не тиснули, і ніякі попередні умови висунуті не були", - повідомив Зеленський.

Крім того, він зазначив, що в рамках діючої конституції у президента немає повноважень ініціювати будь-які розслідування.

У вересні 2019 року стало відомо, що співробітник американських спецслужб, який прослухав розмову Трампа із Зеленським у липні 2019 року, вирішив, що президент США повідомив українському лідеру інформацію, яка стосується національної безпеки країни і може завдати шкоди США.

Після цього в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент США в телефонній розмові тиснув на Зеленського і погрожував відкликати переказ Україні фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом.

На цій підставі Палата представників Конгресу США увечері 24 вересня відкрила розслідування в рамках імпічменту президента Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram