ГоловнаПолітика

Хмельницька облрада виступила проти реалізації "формули Штайнмаєра"

Звернення підтримали одноголосно.

Хмельницька облрада виступила проти реалізації "формули Штайнмаєра"
Фото: http://km-oblrada.gov.ua

Хмельницька облрада в суботу, 5 жовтня, ухвалила звернення до президента Володимира Зеленського та Верховної Ради щодо недопущення реалізації "формули Штайнмаєра". Про це йдеться на сайті обласної ради.

У засіданні взяли участь 44 депутати облради, звернення підтримали одноголосно.

Ініціаторами голосування стали група депутатів облради та представники низки громадських організацій.

"Ми, депутати Хмельницької обласної ради, від імені наших виборців категорично проти реалізувати так звану "формулу Штайнмаєра", за якою, згідно з Мінськими угодами, вводиться особливий статус Донбасу".

"За жодних умов не допустити надання особливого статусу окупованим територіям ні через так звану "формулу Штайнмаєра", ні шляхом внесення змін у законодавство України", - йдеться у зверненні.

Депутати облради також вимагають не проводити виборів в органи місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях до повної деокупації, відновлення кордонів замість лінії розмежування і завершення адміністративно-територіальної реформи.

Крім того, депутати виступили за повну перепаспортизацію всього населення тимчасово окупованих територій "шляхом перевірки кожної людини на наявність громадянства інших держав, співпрацю з окупаційним московським режимом, на лояльність до України та відповідність статусу громадянина України".

Нагадаємо, раніше проти реалізації "формули Штайнмаєра" виступила Львівська обласна рада та Івано-Франківська обласна рада, а також Сумська та Кропивницька міськради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram