ГоловнаПолітика

Ложкін: "Шанси на виживання і України, і Ізраїлю залежать від єдності в суспільстві"

"Впоратися з проблемою роз'єднаності, особливо перед обличчям зовнішньої агресії, нелегко".

Ложкін: "Шанси на виживання і України, і Ізраїлю залежать від єдності в суспільстві"
Фото: facebook

Перед лицем зовнішньої агресії шанси на виживання і України, і Ізраїлю безпосередньо залежать від єдності всередині країни. Таку думку висловив президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін.

Він зазначив, що вперше відвідав урочисте засідання Кнесету, де склали присягу новообрані депутати 22-го скликання ізраїльського парламенту. Центральною темою виступів і президента Реувена Рівліна, і голови Кнесету Юлія Едельштейна стала національна єдність.

"Ця тема сьогодні особливо актуальна для Ізраїлю - всього пів року тому парламент вперше в історії держави не зміг сформувати коаліцію у відведений термін. Кнесет був розпущений, відбулися нові вибори. Після оголошення їх результатів ізраїльтяни почали жартома готуватися до третіх виборів за рік. Втім, може, і не на жарт - голоси розділилися між основними претендентами практично порівну, але жоден з них, за попередніми підрахунками, не зможе сформувати коаліцію без іншого. Минулого разу компромісу вони не знайшли. Чи зможуть знайти тепер - ізнаємося найближчим часом", - заявив він.

Ложкін наголосив, коли євреї билися із зовнішнім ворогом - їм було під силу знищити імперії. Але щойно починалася громадянська війна між самими євреями, все руйнувалося, як картковий будиночок.

"Ця тема близька не тільки ізраїльтянам. Історія України сповнена аналогічних прикладів: від Київської Русі до УНР. Впоратися з проблемою роз'єднаності, особливо перед обличчям зовнішньої агресії, нелегко. Але і Ізраїлю, і Україні, доведеться постаратися - адже від того, наскільки ми єдині, безпосередньо залежать шанси на виживання наших держав", - наголосив президент ЄКУ.

Як повідомлялося, 29 вересня в Києві пройшов Марш пам'яті євреїв на пам'ять жертв, розстріляних в 1941 році в Бабиному Яру. Президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін заявив, що участь у Марші взяли понад пів тисячі людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram