ГоловнаПолітика

Пентагон отримав розпорядження зберігати документи про військову допомогу Україні

Вони можуть стати в нагоді в розслідуванні щодо імпічменту Трампа.

Пентагон отримав розпорядження зберігати документи про військову допомогу Україні

Управління Головного юрисконсульта Міністерства оборони США доручило керівництву Пентагону передати всі документи і листування, що стосуються надання військової допомоги Україні, для каталогізації та збереження.

Про це повідомляє Голос Америки.

Ці документи можуть мати значення в розслідуванні про можливе оголошення імпічменту президенту Дональду Трампу, яке зараз ведеться в Палаті представників.

Головний юрисконсульт Міноборони Пол Ней опублікував у п'ятницю службову записку, в якій йдеться про необхідність "виявлення, збереження і збирання" всіх документів, що мають стосунок до військової допомоги Україні. Це, за словами Нея, потрібно для своєчасної "відповіді на очікувані запити щодо таких матеріалів".

До документів, що належать до тимчасової затримки допомоги Україні, належить листування Міноборони з іншими федеральними відомствами.

Минулого літа Білий дім розпорядився тимчасово призупинити надання допомоги Україні на суму 391 млн доларів, з них 250 млн у вигляді військової допомоги.

Цього тижня Держдепартамент підтвердив можливий продаж Україні 150 протитанкових систем Javelin і супутнього обладнання на 39 млн доларів. Ця угода не належить до військової допомоги обсягом 250 млн доларів, яка була тимчасово заморожена до вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram