ГоловнаПолітика

"Це питання до законодавців", - новий глава ЦВК про вибори в ОРДЛО

"Для виборів на тимчасово окупованих територіях, необхідні відповідні умови, зокрема з безпеки".

"Це питання до законодавців", - новий глава ЦВК про вибори в ОРДЛО
Олег Диденко
Фото: censor.net

Новообраний голова новопризначеної Центральної виборчої комісії Олег Діденко заявив, що для проведення виборів на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей необхідні умови безпеки і спеціальне законодавство.

Про це він повідомив журналістам, передають Українськi Новини.

"Для того, щоб провести вибори на тимчасово окупованих територіях, необхідні відповідні умови, зокрема з безпеки. І головне - це питання законодавства. Тому питання виборів на тимчасово окупованих територіях - це питання до законодавця. ЦВК є правозастосовним органом. Ми не можемо допускати і зараз гадати. Якщо рішення буде ухвалено, тоді будемо його оцінювати", - сказав він.

Нагадаємо, 4 жовтня Рада призначила новий склад Центрвиборчкому з 17 членів: 12 були запропоновані фракцією "Слуга народу", 2 - "Опозиційною платформою" і по одному - "Європейською солідарністю", "Всеукраїнським об'єднанням "Батьківщина" і "Голосом".

ЦВК обрала своїм головою Олега Діденка (квота "Слуги народу"), його заступниками - Сергія Дубовика ("Опозиційна платформа - За життя") і Віталія Плукара ("Слуга народу"), секретарем комісії - Олену Гатаулліну ("Слуга народу").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram