ГоловнаПолітика

ДБР повідомило Пашинського про підозру (оновлено)

Колишньому депутату пригадали інцидент на дорозі у новорічну ніч.

ДБР повідомило Пашинського про підозру (оновлено)
Фото: Макс Левин

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишнього народного депутата Сергія Пашинського.

Про це йдеться на сайті ДБР.

Пашинському інкримінують ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу (умисне тілесне ушкодження) у зв'язку з інцидентом, коли Пашинський поранив людину з пістолета.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року Сергій Пашинський вистрілив з нагородного пістолета у ногу жителю одного з сіл Васильківського району В'ячеславу Хімікусу.

За версією Пашинського, він з дружиною повертався на автомобілі з кінотеатру додому до села Хлепча. На неосвітленій частині дороги їх машина ледь не врізалася в мікроавтобус, який стояв на проїжджій частині без габаритних вогнів. Депутат вийшов з салону автомобіля, щоб з'ясувати, у чому річ. В результаті у нього зпалахнула сварка з Хімікусом, який нібито вдарив Пашинського пляшкою по голові і збив з ніг. Лежачи на землі, депутат вистрілив у ногу своєму нападнику.

За версією Хімікуса, Пашинський з самого початку конфлікту дістав пістолет, почав погрожувати ним і саме за це отримав пляшкою по голові. Також потерпілий стверджує, що Пашинський у повітря для попередження не стріляв, а відразу цілився на ураження.

У ГПУ дійшли висновку, що Сергій Пашинський діяв в рамках необхідної оборони, яка виключає його кримінальну відповідальність. Дії другого учасника подій Хімікуса визнані "суспільно небезпечними".

Сам Пашинський вважає реанімацію цієї справи помстою Портнова.

"Ми стояли по різні сторони барикади. І саме мене екс-юрист Януковича вважає ледь не головною причиною своїх бід та обрав як мішень для помсти", - написав Пашинський на фейсбуці.

"Що ж до звинувачень у справі, яка вже давно було закрита, але піднята новою владою на замовлення цього "юриста Януковича", можу сказати лише одне: я не жалкую, що вчинив саме так в ту ніч стосовно нападника. Упевнений у своїй правоті і законності своїх дій. Ніч, п’яний кримінальний елемент погрожує дружині, б’є тебе пляшкою по голові, - будь-який чоловік в такій ситуації зобов’язаний захищати свою родину та себе", - зазначив Пашинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram