ГоловнаПолітика

Зеленський і Лукашенко зустрілися в Житомирі

Президент Білорусі пообіцяв, що в України ніколи не буде проблем з півночі.

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю вперше зустрівся з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Зустріч почалася в Житомирі, куди лідери приїхали на другий Форум регіонів.

У вітальному виступі Зеленський сказав, що між Україною і Білоруссю "немає меж, тому що наші люди дружні, ментально близькі, однакові".

Лукашенко відповів приблизно так само. "Дякую вам від усієї нашої делегації, вона величезна - майже півтисячі людей приїхали сьогодні на близьку нам, можна сказати рідну землю. Ви дуже тонко помітили, що в нас, незважаючи на кордон, який нас змусили вибудувати, між людьми немає ніяких кордонів. Ми розуміємо один одного, хоча і розмовляємо різними мовами. Мови наші близькі і зрозумілі людям, і устремління також зрозумілі", - сказав він.

Фото: стоп-кадр відео

Лукашенко також додав, що вони з Зеленським давно заочно знайомі.

"Живцем зустрічаємося тут, віч-на-віч, щоб ще раз звірити наші "годинники", пройтися по порядку денному наших відносин і домовитися. Я чомусь переконаний, що все, про що ми домовимося, буде виконуватися", - сказав він.

Лукашенко пообіцяв, що Україна ніколи "не мала проблем з території Білорусі і з Білоруссю і ніколи не будете мати". "Ми завжди будемо найдобрішими і найнадійнішими вашими прихильниками, партнерами. Якщо нова влада захоче мати з нами братні відносини, ми готові до цього", - сказав президент Білорусі.

Зеленський після виступу Лукашенка пожартував: якщо всі домовленості будуть виконуватися, то потрібно побільше домовлятися.

Нагадаємо, в липні Зеленський запросив Лукашенка взяти участь у Форумі регіонів у Житомирі. Президент Білорусі підтвердив свою участь у ньому. Це перша зустріч президентів двох країн.

Раніше Лукашенко запрошував Зеленського на відкриття II Європейських ігор, які проходили в цьому році в Білорусі, але президент України тоді відмовився від поїздки до Мінська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram