ГоловнаПолітика

Данилюк заявив, що у Богдана - конфлікт інтересів і він має піти у відставку

"Богдан повинен написати вже не жартівливу, а реальне заяву".

Данилюк заявив, що у Богдана - конфлікт інтересів і він має піти у відставку
Фото: Пресс-служба Кабмина Украины

Колишній секретар Ради національної безпеки України Олександр Данилюк вважає, що у глави Офісу президента Андрія Богдана є конфлікт інтересів і він повинен піти у відставку.

Про це він сказав в інтерв'ю "Бі-бі-сі".

"У професійному світі, де усе ґрунтується на професійних стандартах, якщо людина є адвокатом, то конфлікту інтересів ти повинен уникати. І якщо ти цього зробити не можеш, то повинен подати у відставку", - заявив Данилюк.

На пряме запитання, чи є Богдан людиною Ігоря Коломойського, Данилюк відмовився відповісти.

"Це не має значення на цю мить. Зараз я намагаюся у цьому контексті бути максимально нейтральним, дивитися на це з боку. Моє бачення - що дійсно є конфлікт інтересів і його необхідно усунути. Тому що, якщо його не усунути, то тоді не буде довіри до будь-яких процесів, які відбуваються. Чисто професійна позиція... Богдан повинен написати вже не жартівливу, а реальне заяву, як це зробив я. І все", - сказав він.

Також Данилюк визнав, що у нього з Богданом "напружені відносини".

"Ми просто з ним абсолютно різні цінності маємо, різні підходи, різний бекграунд. Я просто півжиття прожив за кордоном, бачив, як усе працює у розвинених країнах. Тобто хочу, щоб Україна була успішною, і розумію, що для цього необхідно. Щоб будувалася прозора влада, щоб були незалежні інститути. Ми тут звикли, що у нас у всіх є телефони і ми зараз кого треба наберемо і "повирішуємо" зараз. Це точно - минуле, і це те, що тягне Україну назад. Люди, які приносять це у нову владу, вони несуть надзвичайні ризики", - сказав він.

Нагадаємо, що до приходу до Адміністрації президента (зараз - Офіс) Андрій Богдан був особистим адвокатом Ігоря Коломойського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram