ГоловнаПолітика

Рада прийняла закон про захист права власності

Документ зупиняє діяльність акредитованих суб'єктів і підвищує відповідальність за порушення реєстраційних процедур.

Рада прийняла закон про захист права власності
Фото: Анна Стешенко

Верховна Рада України прийняла в цілому законопроєкт №1056-1 про внесення змін до законодавчих актів України щодо захисту права власності, який вводить обов'язкове нотаріальне посвідчення договорів про відчуження корпоративних прав і припиняє діяльність акредитованих суб'єктів у сфері державної реєстрації прав.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Проєкт закону з техніко-юридичними правками у другому читанні підтримали 284 депутати за необхідних 226 голосів.

"Основна мета законопроєкту - знизити кількість рейдерських захоплень, фактично довести його до абсолютного нуля, і знизити витрати власників корпоративних прав і нерухомості для захисту права власності", - підкреслив нардеп "Слуги народу" Микола Стефанчук.

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту постанови, документ зупиняє діяльність акредитованих суб'єктів і підвищує відповідальність за порушення реєстраційних процедур.

Законопроєкт також запроваджує принцип одночасності нотаріальної дії і державної реєстрації прав.

Нагадаємо, сьогодні, 3 жовтня, Верховна Рада змінила систему оренди державного і комунального майна. Тепер воно буде здаватися в оренду на відкритих аукціонах через систему "Prozorro.Продажі". Відповідний законопроєкт №1055-1 прийняли в другому читанні і в цілому 263 народних депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram