ГоловнаПолітика

Глава комітету з питань фінансів запропонував заборонити ФОПам надавати послуги

ФОПам можуть дозволити тільки торгувати і займатися виробництвом.

Глава комітету з питань фінансів запропонував заборонити ФОПам надавати послуги
Фото: centr.com

З метою боротьби зі спрощеною системою оподаткування для мінімізації податків при виплаті зарплат в Україні пропонують заборонити фізособам-підприємцям надавати послуги. Про це повідомив глава комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Зрозуміло, що є нюанс з ухиленням від податків при виплаті зарплат через СПД. Але якщо поєднати ці речі (підняття порогу максимального доходу для того, щоб мати право працювати на спрощеній системі оподаткування - ред.), щоб це не можна було використовувати ФОП при виплаті зарплат, наприклад, прибрати послуги, залишити тільки торгівлю і виробництво, тоді я не бачу проблем для держави у цьому", - зазначив Гетманцев.

Це означає, що ФОПам можуть дозволити тільки торгувати і займатися виробництвом.

Гетманцев також зазначив, що мета законів очолюваного ним комітету, зокрема закону про касові апарати для торговців, полягає у тому, щоб змусити великий бізнес припинити ухилятися від податків.

Нагадаємо, 20 вересня Верховна Рада прийняла у другому читанні і у цілому законопроєкт №1053-1 про внесення змін до закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", який дозволяє використовувати програмне РРО поряд з традиційним.

Вимога набуває чинності з 2021 року, окрім ризикових галузей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram