ГоловнаПолітика

ГПУ: НАБУ відновило розслідування справи Burisma в червні 2018 року

Провадження було відкрито за статтею "зловживання владою або службовим становищем".

ГПУ: НАБУ відновило розслідування справи Burisma в червні 2018 року
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура заявляє, що Національне антикорупційне бюро в червні 2018 року поновило розслідування кримінального провадження за фактом видачі спеціальних дозволів на користування надрами компанії Burisma Holding Limited.

Про це ГПУ повідомила у відповіді на запит "Українських Новин".

У відповіді йдеться про те, що НАБУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні від 16 березня 2015 року про можливе зловживання службовим становищем чиновниками Міністерства екології та природних ресурсів у 2010-2014 роках. Досліджується факт видачі спеціальних дозволів на користування надрами компанії Burisma.

"При цьому досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні було відновлено на підставі рішення слідчого судді від 15.06.2018 про скасування постанови про закриття кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження було відкрито за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Нагадаємо, раніше НАБУ заявило, що не розслідує ніяких кримінальних проваджень щодо групи компаній Burisma в період роботи там сина колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена Хантера. У Бюро наголосили, що розслідують дві справи стосовно колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram