ГоловнаПолітика

Суд повернув Горбатюку його позов до Луценка

Причина - неусунення недоліків.

Суд повернув Горбатюку його позов до Луценка
Фото: korrupcia.net

Окружний адміністративний суд Києва повернув позов начальника управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергія Горбатюка до ексгенпрокурора Юрію Луценку через неусунення недоліків.

Про це повідомляє пресслужба суду.

"Суд постановою від 13 серпня залишив позов Горбатюка без уваги і надав час для усунення недоліків. Згідно з п. 1 ч. 4 ст. 169 КАСУ, позов повертається, якщо позивач не усунув недоліків позовної заяви, залишеної без уваги, у встановлений судом термін", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Горбатюк просив суд скасувати наказ Луценка, яким було призначено службове розслідування щодо блокування слідчими та керівництвом управління спецрозслідувань ГПУ передавання матеріалів кримінальної справи Національному антикорупційному бюро України.

Нагадаємо, що керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк з літа 2014 року очолює розслідування справ, пов'язаних з Революцією Гідності. Відтоді він є постійним об'єктом критики. Особливо погані стосунки у Горбатюка склалися з чинним генпрокурором Юрієм Луценком, який неодноразово критикував свого підлеглого, публічно вичитував його і навіть забрав у нього низку справ щодо Віктора Януковича, Сергія Арбузова, Віталія Захарченка та Віктора Пшонки.

11 липня 2018 року Юрій Луценко ліквідував Департамент спеціальних розслідувань, який очолював Сергій Горбатюк, і створив натомість Управління спеціальних розслідувань у складі колишнього Департаменту процесуального керівництва у кримінальних справах, знизивши так статус Горбатюка.

8 липня 2019 року Горбатюк заявив, що керівництво ГПУ блокує розслідування справ Майдану в регіонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram