ГоловнаПолітика

Екснардепу, який привласнив будівлю на Банковій, оголосили підозру в шахрайстві

Антон Ружицький намагався продати держприміщення в центрі Києва за 5 млн гривень.

Екснардепу, який привласнив будівлю на Банковій, оголосили підозру в шахрайстві
Антон Ружицкий
Фото: pravda.com.ua

Прокуратура міста Києва оголосила підозру у привласненні державного приміщення на вулиці Банковій адвокату, колишньому народному депутату Антону Ружицькому.

Про це інформує пресслужба столичної прокуратури.

"Столичною прокуратурою повідомлено про підозру адвокату, затриманому 1 жовтня 2019 року під час спроби незаконно продати приміщення на вул. Банковій, що є об'єктом державної форми власності вартістю майже 5 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Прессекретар прокуратури Києва Надія Максимець на своїй сторінці у фейсбуці написала, що затриманий - колишній народний депутат України 4 і 5 скликань.

Згідно з повідомленням, підозрюваний разом з іншими учасниками злочинної схеми, використовуючи анкетні дані померлої в 2002 році жінки, від її імені продав приміщення на вулиці Банковій, яке перебуває на балансі Державного управління справами і є держвласністю, на користь підставної фізичної особи.

Наразі затриманому, 1952 р.н., повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 КК (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (незакінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах) КК України.

Антон Ружицький був депутатом Верховної Ради в 2005-2007 рр. від блоку Віктора Ющенка "Наша Україна". До цього-депутатом Львівської облради, головою комісії з депутатської діяльності, законності, самоврядування та зв'язків облради. У 1970-80 рр. працював на різних посадах у львівській міліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram