ГоловнаПолітика

Тернопільська облрада засудила погодження "формули Штайнмаєра"

Депутати закликали органи місцевого самоврядування "висловлювати свої протести проти початку капітуляції".

Тернопільська облрада засудила погодження "формули Штайнмаєра"
Фото: te-rada.org

Тернопільська обласна рада на позачерговому засіданні 2 жовтня ухвалила звернення до президента України Володимира Зеленського та керівництва держави, в якому висловила своє обурення погодженням у Мінську так званої "формули Штайнмаєра".

Про це інформує пресслужба облради.

"Ми, депутати Тернопільської обласної ради, рішуче заперечуємо спроби через реалізацію так званої "формули Штайнмаєра" розміняти перспективи Української державності на примарний мир ціною приниження країною-агресором, що знову зробить Україну частиною Росії", - йдеться у зверненні.

Депутати закликали органи місцевого самоврядування Тернопільської області "висловлювати свої протести проти початку капітуляції".

"Підтверджуємо готовність Тернопільської обласної ради, звертаємося до Асоціації міст України з пропозицією провести позачергові сесії на Майдані Незалежності або під стінами Верховної Ради України", - йдеться в документі, прийнятому за основу.

Крім того, депутати облради ухвалили звернення до Володимира Зеленського, Верховної Ради, Кабміну і Служби безпеки про неприпустимість відведення сил і засобів ЗСУ та інших правоохоронних органів від лінії розмежування на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Раніше повідомлялося, що проти "формули Штайнмаєра" виступила Львівська облрада.

Нагадаємо, 1 жовтня в Мінську представники Тристоронньої контактної групи і бойовиків "ДНР" і "ЛНР" погодили імплементацію так званої "формули Штайнмаєра" в українське законодавство. Україна відмовилася ставити підпис під одним документом з представниками бойовиків, тому це було зроблено у вигляді окремих листів на адресу ОБСЄ однією із сторін ТКГ.

Формула передбачає набуття чинності особливого статусу для Донбасу в день позачергових місцевих виборів на тимчасовій основі. Закон продовжить діяти на постійній основі, в разі якщо в підсумковій доповіді БДІПЛ ОБСЄ буде заявлено про демократичність виборів.

Проти реалізації виступили низка українських політсил, а бойовики "ДНР" і "ЛНР" почали висувати Україні умови для місцевих виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram