ГоловнаПолітика

У "Євросолідарності" пов'язують атаку ГПУ на Порошенка з його критикою "формули Штайнмаєра"

За інформацією політсили, це питання обговорювалося в Офісі президента Зеленського.

У "Євросолідарності" пов'язують атаку ГПУ на Порошенка з його критикою "формули Штайнмаєра"
Петр Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

У партії "Європейська солідарність" вважають, що в Офісі президента Володимира Зеленського обговорювалося питання кримінального переслідування п'ятого президента України Петра Порошенка з роздачею відповідних доручень правоохоронним органам.

Про це йдеться в заяві на сайті політсили.

"В "Євросолідарності" володіють інформацією про те, що паралельно з нарадами з підготовки до підписання під тиском Росії "формули Штайнмаєра" в Офісі президента відбулася і низка інших нарад. Зокрема, як мінімум одна з них - за участю Володимира Зеленського, на якій обговорювалося питання кримінального переслідування п'ятого президента України Петра Порошенка і давалися відповідні доручення "своєму" генеральному прокурору, керівнику ОГПУ Рябошапці, ДБР Труби-Портнова та іншим силовим структурам", - йдеться в заяві.

У політсилі вважають, що витік інформації з Генпрокуратури про підготовку підозри Порошенку відбувся саме в день гучного політичного скандалу, "пов'язаного з підписанням капітулянтської формули, свідчить як про емоційну нестабільність людей, причетних до цього підписання, так і про їхнє бажання негайно помститися тій політичній силі, яка обґрунтовано критикує владу за непродумане підписання цієї формули, за очевидний розвал міжнародної коаліції на підтримку України, за непрофесіоналізм і дилетантство в дипломатії".

У партії переконані в наявності причинно-наслідкового зв'язку між підписанням "формули Штайнмаєра" і "атакою" ГПУ на Порошенка і "Євросолідарність".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ГПУ готує Порошенкові підозру за статтею про зловживання владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram