ГоловнаПолітика

​Рада має намір створити новий правоохоронний орган замість податкової міліції

Бюро фінрозслідувань включатиме центральний апарат і не більш ніж сім теруправлінь.

​Рада має намір створити новий правоохоронний орган замість податкової міліції
Фото: sannews.com.ua

Верховна Рада має намір створити Бюро фінансових розслідувань замість податкової міліції.

За ухвалення законопроєкту №1208-2 в першому читанні проголосували 270 депутатів за мінімально необхідних 226, передають "Українські Новини".

Згідно з документом, Бюро фінрозслідувань включатиме центральний апарат і не більш ніж сім територіальних управлінь.

Максимальна кількість співробітників бюро затверджується Кабміном залежно від зростання або скорочення кількості фінансових злочинів. Керівника бюро призначає уряд за поданням міністра фінансів на п'ять років, але не більш ніж на два терміни поспіль. Міністр також може оголошувати конкурс на цю посаду.

Зазначається, що керівником бюро може бути громадянин України, який має вищу юридичну чи економічну освіту, стаж роботи не менш ніж п'ятнадцять років, досвід роботи на керівних посадах, вільно володіє державною та двома іноземними мовами, які є офіційними мовами Ради Європи.

Працівники бюро не мають права бути членами або брати участь у створенні або діяльності політичних партій, організовувати або брати участь у страйках; бути повіреними третіх осіб у справах бюро; використовувати бюро, його працівників і майно в партійних, групових чи особистих інтересах.

Нагадаємо, в грудні 2015 року Кабмін пропонував Раді створити Службу фінансових розслідувань. У лютому 2019 року влада повернулася до цієї ідеї.

21 грудня 2016 року Верховна Рада внесла низку змін у Податковий кодекс. В одній з них депутати помилилися, і замість того, щоб дочекатися нового закону про створення Служби фінансових розслідувань, ліквідували податкову міліцію з 1 січня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram