ГоловнаПолітика

Дві третини українців не змогли оцінити "формулу Штайнмаєра"

Замороження конфлікту - найпопулярніший варіант серед українців.

Дві третини українців не змогли оцінити "формулу Штайнмаєра"
Фото: twitter.com/BelarusMFA

Дві третини українців не змогли оцінити "формулу Штайнмаєра", яку Україна погодила 1 жовтня у рамках мирного врегулювання на Донбасі.

Про це свідчать дані опитування соціологічної групи "Рейтинг", яке проводилося 21-25 вересня. Було опитано 2000 респондентів, дослідження проводилося у вигляді формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження - не більше ніж 2,2%.

На питання, "наскільки ви підтримуєте ініціативу мирного врегулювання, відому як "формула Штайнмаєра", не змогли відповісти 60% респондентів.

23% заявили, що не підтримують її, 18% - що підтримують.

Водночас проведення на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей місцевих виборів після отримання контролю над усією окупованою територією підтримують 53%, не підтримують - 19%.

Проведення на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей місцевих виборів під контролем ОБСЄ підтримують 43% опитаних, не підтримують - 27%.

34% учасників опитування підтримали припинення військових дій за умови заморожування конфлікту, 23% - за надання цим територіям статусу автономії у складі України, стільки ж виступили за продовження військових дій до повного відновлення української влади на усьому Донбасі, ще 6% - за відділення цих територій від України.

З 2017 року ці показники майже не змінюються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram