ГоловнаПолітика

"Формула Штайнмаєра" перетворить Донбас на Придністров'я, - Тимошенко

Вона вважає, що сьогодні всі по-своєму коментують "формулу Штайнмаєра", не розуміючи її суті.

"Формула Штайнмаєра" перетворить Донбас на Придністров'я, - Тимошенко
Фото: ba.org.ua

"Формула Штайнмаєра" перетворить Донбас на Придністров'я. Про це з трибуни Верховної Ради України повідомила голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, передає кореспондент LB.ua.

"Якщо "формула Штайнмаєра" пройде, вибори будуть під гарматами і без народу України - це Придністров'я ... Це означатиме, що будь-яке найближче голосування за президента і парламент перетворяться на 5,5 млн фальсифікованих бюлетенів, і ми будемо знову колонією", - заявила вона.

Тимошенко підкреслила, що сьогодні всі по-своєму коментують "формулу Штайнмаєра", не розуміючи її суті.

"А вона передбачає, що вибори до місцевих органів влади і їх легалізація на окупованих територіях пройдуть без демілітаризації Донбасу і без відновлення кордону під контролем України, без повернення закону і Конституції України і переміщених осіб. "Формула Штайнмаєра" в дипломатичному світі розуміється, як: спочатку вибори, а потім, як життя покаже. А формула України повинна бути такою: для початку демілітаризація, відновлення кордону, повернення закону і Конституції, контролю України над цією територією, а потім вибори. Ось різниця", - наголосила вона.

Водночас Тимошенко закликала парламент активно включитися в процес підготовки домовленостей для звільнення окупованих територій.

"Ми як парламент, як команда повинні стати біля президента, а скоріше навіть фортецею перед ним. Нам треба тут, у парламенті, зробити українську формулу врегулювання війни на сході, повернення територій Україні", - додала Тимошенко.

Нагадаємо, після узгодження "формули Штайнмаєра" партія "Голос" зажадала від Зеленського роз'яснень, а партія "Батьківщина" розцінила її як загрозу національній безпеці, територіальній цілісності та державному суверенітету України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram