ГоловнаПолітика

Нова Митна служба почне роботу наприкінці жовтня або на початку листопада

Гончарук заявив, що формування Держмитниці вийшло на фінішну пряму.

Нова Митна служба почне роботу наприкінці жовтня або на початку листопада
Фото: Lb.ua

Державна митна служба, яка створена на базі частини Державної фіскальної служби, почне повноцінну роботу з листопада.

Про це на брифінгу після засідання уряду в середу сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Сьогодні ми прийняли рішення, щоб створити там територіальні підрозділи для нового органу. Після цього рішення в територіальні органи буде набрано нових чесних людей. Частину буде переведено з числа тих професійних людей, які працювали в старій структурі, а частину наберуть нових людей. Ми плануємо, що вже в цьому місяці або на початку листопада в Україні почне роботу нова Державна митна служба", - сказав він.

Голова Держмитниці Максим Нефьодов у фейсбуці повідомив, що нова структура передбачає скорочення кількості митниць з 26 до 16. За його словами, це необхідно для подолання "феодалізму", коли "кожна митниця - окреме князівство зі своїми правилами", економії коштів і логістичної оптимізації ("зі Слов'янська зараз до керівництва - 248 км, буде 129 км").

Нагадаємо, в березні 2019 року Кабмін затвердив положення про Податкову та Митну служби, які створюються в рамках поділу ДФС. Це було однією з вимог Міжнародного валютного фонду.

Створення Податкової служби завершилося ще в серпні, тоді як формування Митної служби затягнулося через судові розгляди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram