ГоловнаПолітика

МЗС РФ позитивно оцінило узгодження "формули Штайнмайєра"

У Росії сподіваються на "відповідну атмосферу для подальшої реалізації Мінських домовленостей".

МЗС РФ позитивно оцінило узгодження "формули Штайнмайєра"
Фото: EPA/UPG

У Міністерстві закордонних справ Росії позитивно оцінили погодження так званої "формули Штайнмайєра" на переговорах у Мінську.

Про це заявила речник російського МЗС Марія Захарова.

"Позитивно оцінюємо узгодження сьогодні Контактною групою у Мінську механізму введення особливого статусу Донбасу і розведення сил і засобів у Петровському і Золотому. Сподіваємося, це створить відповідну атмосферу для подальшої реалізації Мінських домовленостей", - написала вона у фейсбуці.

Нагадаємо, 1 жовтня українська делегація Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі узгодила "формулу Штайнмайєра" у Мінську.

Президент Володимир Зеленський пояснив положення "формули Штайнмайєра". За його словами, "формула" полягає у варіанті врегулювання конфлікту на Донбасі шляхом надання спочатку тимчасового особливого статусу окремим територіям Донбасу, а потім - після доповіді представників ОБСЄ за підсумками виборів на непідконтрольній Україні території - надання постійного особливого статусу цих територій.

Водночас Зеленський пообіцяв, що Україна ніколи не погодиться проводити вибори, якщо на Донбасі будуть знаходитися "будь-які війська".

У Берліні узгодження "формули Штайнмайєра" визнали прогресом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram