ГоловнаПолітика

"Голос" вимагає від Зеленського роз'яснити "формулу Штайнмаєра" на закритому засіданні Ради

Президент повинен пояснити, який документ підписано у Мінську і на які поступки він готовий піти.

"Голос" вимагає від Зеленського роз'яснити "формулу Штайнмаєра" на закритому засіданні Ради
Фото: Макс Требухов

Партія "Голос" вимагає проведення закритого засідання Ради, на якому президент Володимир Зеленський повинен пояснити деталі узгодження "формули Штайнмаєра".

Про це інформує пресслужба партії.

"Партія "Голос" вимагає проведення закритого засідання парламенту, на якому Президент Зеленський повинен пояснити: який документ підписано у Мінську і на які поступки готовий піти Президент. З наявної інформації неможливо зрозуміти: хто і які домовленості досяг з державою-агресором під виглядом реалізації неіснуючої "формули Штайнмаєра", - йдеться у заяві політичної сили.

"Червоні лінії", які влада не має права переходити, партією "Голос" були озвучені давно. Ми категорично проти проведення виборів на окупованих територіях Донбасу без повного безумовного контролю української держави за українсько-російським кордоном", - підкреслюється у повідомленні.

У заяві сказано, що будь-які вибори можливі тільки за умови дотримання повної безпеки громадян.

"Безпека можлива тільки за умови повного контролю над кордоном. Якщо контролю за кордоном не буде, вибори не можна вважати ні демократичними, ні безпечними, ні вільними. Навіть якщо такими їх назвуть міжнародні експерти", - зазначено у заяві.

Раніше у партії "Європейська Солідарність" заявили, що "формула Штайнмаєра" може стати пасткою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram