ГоловнаПолітика

Сайдік сподівається на узгодження обміну полоненими наступного засідання ТКГ

Чергова зустріч у Мінську відбудеться 15 жовтня.

Сайдік сподівається на узгодження обміну полоненими наступного засідання ТКГ
Мартин Сайдик
Фото: EPA/UPG

Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік висловив надію, що Тристороння контактна група на черговій зустрічі 15 жовтня в Мінську погодить обмін полоненими на Донбасі.

"Я дуже на це сподіваюся, усі цього дуже хочуть. Сторони дуже старанно працюють над цим питанням", - цитує Сайдіка Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, 9 вересня повідомлялося, що українська влада продовжує переговори про наступний обмін ув'язненими з Росією, проте розкривати деталі діалогу зараз не варто.

Український омбудсмен Людмила Денісова на нараді ОБСЄ у Варшаві 23 вересня заявила, що переговори про звільнення ув'язнених ведуться в мінському і нормандському форматах.

7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними особами між РФ і Україною в форматі 35 на 35. В Україну повернулися 35 звільнених в'язнів Кремля. Серед них - 24 військовополонені українські моряки, а також політв'язні Олег Сенцов, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух та інші.

Сьогодні в Мінську українська делегація Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі підписала "формулу Штайнмаєра".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram