ГоловнаПолітика

Зеленський заявив, що ніколи не зустрічався з Джуліані

Президент України також не мав телефонних розмов з особистим адвокатом Трампа.

Зеленський заявив, що ніколи не зустрічався з Джуліані
Фото: скриншот видео

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ніколи не зустрічався і не спілкувався по телефону з особистим адвокатом президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані.

Про це Зеленський сказав, відповідаючи на питання журналістів на брифінгу в Офісі президента.

"Я ніколи не зустрічався з Руді Джуліані. Ніколи не мав телефонних розмов з ним", - заявив глава української держави.

Він також підкреслив, що на нього, як на президента незалежної держави, ніхто тиснути не може.

Колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані кілька разів згадується в скарзі американського інформатора на телефонну розмову Дональда Трампа з Володимиром Зеленським.

Згідно з запискою інформатора, Джуліані на початку серпня провів зустріч з помічником президента України Володимиром Зеленським Андрієм Єрмаком, а також контактував з главою Офісу президента Андрієм Богданом і главою Служби безпеки України Іваном Бакановим.

Раніше Джуліані пообіцяв опублікувати докази втручання України в вибори США.

Нагадаємо, в 2017 році у виданні Politico вийшла стаття "Спроби України саботувати Трампа нашкодили їй самій" журналіста Кеннета Фогеля. У ньому йшлося про те, що українські чиновники намагалися допомогти кандидату від демократів Гілларі Клінтон і підірвати позиції Трампа, зокрема, поширюючи документи про причетність Пола Манафорта - головного помічника Трампа - до корупції.

У вересні 2019 року стало відомо, що співробітник американських спецслужб, який прослухав розмову Трампа із Зеленським у липні 2019 року, вирішив, що президент США повідомив українському лідеру інформацію, яка стосується національної безпеки країни і може завдати шкоди США.

Після цього в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент США в телефонній розмові тиснув на Зеленського і погрожував відкликати переказ Україні фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом.

На цій підставі Палата представників Конгресу США увечері 24 вересня відкрила розслідування в рамках імпічменту президента Трампа.

Джуліані відмовився давати свідчення в розслідуванні про імпічмент Трампа без згоди свого клієнта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram