ГоловнаПолітика

"Євросолідарність" вимагає пояснень Рябошапки і Пристайка у Раді після публікації стенограми розмови Трампа і Зеленського

"Було б непогано, якби могли поставити генпрокурору питання щодо перехідного правосуддя".

"Євросолідарність" вимагає пояснень Рябошапки і Пристайка у Раді після публікації стенограми розмови Трампа і Зеленського
Фото: eurosolidarity

Фракція "Європейська Солідарність" запросила в Раду міністра закордонних справ Вадима Пристайка і генпрокурора Руслана Рябошапку для роз'яснення ситуації, пов'язаної з опублікованою стенограмою Володимира Зеленського і Дональда Трампа.

Про це повідомляє пресцентр партії.

Партія привітала виступ Зеленського на Генасамблеї ООН і його згадку про Росію, як про країну агресора. Однак попри це у партії вважають, що виступ перекреслено скандалом, який розгорнувся навколо телефонної розмови Зеленського і Трампа.

"Ми вважаємо, що важливо ініціювати запрошення до Верховної Ради міністра закордонних справ Вадима Пристайка, для того, щоб з перших вуст почути бачення не тільки виходу з цієї ситуації, але і мінського, нормандського форматів. Так само і генерального прокурора Руслана Рябошапку, тому що у суспільстві виникає багато питань, що ж за реформи відбуваються у новій команді, коли ми маємо серйозне посилення через законодавство Офісу генпрокурора і "100% свого генпрокурора", - заявила нардеп партії Ірина Геращенко.

За її словами, було б непогано, щоб партія могла поставити генпрокурору питання щодо перехідного правосуддя.

Нагадаємо, 25 вересня Білий дім оприлюднив телефонну розмову Трампа із Зеленським, де Президент України заявляв, що новий генпрокурор буде на 100% його людиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram